top of page
  • Maria

Kuinka saan tuuheat ja elinvoimaiset hiukset?

Päivitetty: 15. lokak. 2022

Vastaus on palashampoiden kautta!


Luonnollisista ainesosista valmistetut palashampoot sopivat koko perheelle ja ne ovat itsessään biohajoavia, eikä niiden joutuminen vesistöön myöskään vahingoita ympäristöä.


Palashampoolla voit pestä hiukset useasti, sillä vaikka kävisit suihkussa useammin, (eritoten urheilijat, jotka saattavat käydä päivässä 2 kertaa suihkussa) niin palashampoo ei kuivata hiuksia miedon ja hellävaraisen koostumuksen vuoksi.

Ja tietysti, kun hiukset tottuvat ekologiseen pesuun, niin ne pysyvät pidemmän aikaa puhtaan näköisinä. Itse pesen hiukset noin 2-3 kertaa viikossa, koska tiheämpään pesuväliin ei ole tarvetta.


Palashampoo
Luonnollisista ainesosista valmistetut palashampoot sopivat koko perheelle ja ne ovat itsessään biohajoavia.

Skandinaaviset hiukset vaativat myös enemmän suojaa ja hellää huolenpitoa ja noin 6- vuotta sitten hurahdin palashampoisiin tyystin, kun halusin saada hiuksistani elinvoimaisemmat!


Minulla on myös luonnonkiharat hiukset, joten hiusten pesu ja hoito ovat entistä tärkeämpiä, jotta hiukset ovat tuuheat ja helppohoitoisemmat.


Tässä artikkelissa tuon Elsan Ekopajan tuotteita esille, koska ostin juuri heidän saippuatuotteitaan ja ihastuin niihin tyystin sekä vanhin tyttäreni!


Luonnonkiharat hiukset palashampoolla pesun jälkeen.
Tässä kuvassa hiukseni ovat vielä kosteat Silkkitipun palashampoon pesun jäljiltä.

Elsan Ekopaja - kuinka kaikki alkoi?


"Nuorimman tyttäremme Elsan kuolema vuonna 2018 mullisti koko elämämme.

Elsan äiti, Mari alistui syksyllä 2020 vihdoin pakkolepoon yritettyään olla reipas liian pitkään. Parin kuukauden sohva / Netflix vaiheen jälkeen alkoi syntyä raikkaita ja uusia ideoita. Yksi niistä liittyi tyttäreemme Annaan.

Annalla on aina ollut hyvin herkästi reagoiva iho. Jossain vaiheessa Annan vauvaikää ymmärsin että ihottuma johtui pyykinpesuaineesta."


"Olen valehtelematta kokeillut 30 eri merkkistä ainetta ja kaikista, myös hyvin sensitive- aineista on Annan ihoon noussut ihottumaa. Sen hetkinen sopiva aine oli yhtäkkiä loppunut kaikista kaupoista ja jouduin päätöksen eteen, lähdenkö taas kokeilemaan uutta ainetta? Seikkailtuani internetissä löysin ohjeen jolla voisin tehdä itse kemikaalivapaan pyykkipulverin. Siihen tulisi vain kolmea tai neljää kaupasta löytyvää ainetta." (Viite: Elsan Ekopaja)


Tästä siis lyhykäisyydessään alkoi Marin sukeltaminen saippuoiden kiehtovaan maailmaan ja Mari opiskeli sekä kävi myös turvallisuuskoulutuksen, joka jälkeen syntyikin ensimmäiset siivoussaippuat!


Jossain vaiheessa saippuoita syntyi niin paljon, että olikin luonnollista perustaa yritys, jossa rakkaus ja intohimo saippuoiden tekoon sai jatkua.


Mistä nimi Elsan Ekopaja?


"Elsa on nuorin tyttäremme. Elsan elämä alkoi syyskuussa 2018. Elsa syntyi kovin pienenä ja parin kuukauden iässä löytyi todellinen syy, Elsalla oli hyvin harvinainen ja vaikea sydänkeuhkosyndrooma nimeltään Scimitar. Elsaa hoidettiin hyvin ja tehokkaasti, Suomen parhaassa sairaalassa ja maailman parhaiden lääkärien ja hoitajien toimesta. Kaikesta hyvästä hoidosta huolimatta Elsan elämäntaival päättyi neljän kuukauden ja 9 päivän iässä ja me vanhempina jouduimme käymään läpi sen suurimman surun."


"Hoidamme tätä menetystä mm. Sydänlasten saippualla ja Nallen hunajasaippuoilla. Ne voivat auttaa myös muita, eläviä ja avuntarpeessa olevia lapsia ja perheitä.

Voit auttaa meitä auttamaan hankkimalla näitä kahta saippuaa. Lue näistä hyväntekijöistä lisää täältä."Käsintehdyt ja turvalliset tuotteet


Elsan Ekopajan tuotteet valmistetaan käsin pienessä saippuatehtaassa Heinolassa.

Tuotteina ovat käsin valmistetut kauniit ja ekologiset palasaippuat, kosmetiikkatuotteet sekä siivoustuotteet.


Kaikki kosmetiikka-tuotteet on turvallisuusarvioitu Euroopan kosmetiikkalainsäädännön mukaan sekä syötetty eurooppalaiseen CNPN- tietokantaan.


Silkkitipun palashampoo
Elsan Ekopajan tuotteet valmistetaan käsin pienessä saippuatehtaassa Heinolassa.

Palashampoosta ja palahoitoaineesta kasviöljyjä ja voita hiuksiin


Palashampoossa on käytetty eri suhteessa kasviöljyjä ja -voita kuin tavallisissa palasaippuoissa.

Jos hiuksesi jäävät hieman tahmaisen tuntuiseksi, niin se johtuu siitä, että hiuksesi eivät ole tottuneet palashampoolla pesuun.

Varsinkin, jos olet koko elämäsi käyttänyt vain tavan markettishampoita, niin anna hiuksillesi aikaa toipua, kunnes hius palautuu oikeaan tilaan.

Joillakin se voi kestää hyvinkin 2 kuukautta, kunnes hiukset ja päänahka alkavat voimaan paremmin ja toisilla taas siirtyminen palashampoisiin menee muitta mutkitta!


Älä siis heti totea, ettei palashampoo sovi hiuksillesi, vaan totuta hiukset uuteen pesutyyliin ja tarvittaessa voit kokeilla myös toista palashampoota eri ominaisuuksilla!Kiinteissä Elsan Ekopajan palashampoissa öljyinä käytetään luonnollisia eteerisiä öljyjä, risiiniöljyä sekä kaakaovoita. Nämä yrttiainesosat kostetuttavat sekä vahvistavat hiuksia, jotta hiuksia on helpompi kammata myös!Silkkitipun palashampoo ja hoitoaine


Silkkitipun palashampoo ja hoitoaine yhdessä toimivat parhaiten. Suosittelen ehdottomasti ostamaan nämä kaksi tuotetta samalla kertaa, koska palahoitoaine viimeistelee kaiken.

Palahoitoaineessa ei ole vettä, eikä säilöntäaineita.

Hoitoaine sisältää luonnollisia, kookospähkinästä saatuja kovettajia ja emulgoijia.


Silkkitipun palahoitoaineen ominaisuuksista pääset lukemaan lisää tästä!


Luonnonkiharat hiukset vaativat myös hoitoa.
Elsan Ekopajan tuotesarjasta löytyy jotain jokaiselle ikäryhmälle ja jokaiselle ihotyypille. Kuvassa poseeraa yksi lapsistani.

Palahoitoaine yllätti minut tyystin


Palahoitoaine yllätti minut tyystin, sillä olin alussa hieman skeptinen, että miten tämä toimii luonnonkihariin hiuksiini, mutta ensimmäistä kertaa palahoitoaineen käytön jälkeen kiharat hiukset oli oikeasti helppo kammata! Hiuksista tuli silkkisen pehmeät. Pysytyin jopa tiheällä kammalla kampaamaan hiukset ilman, että ne olisivat jääneet takkuun kamman väliin ja voinen sanoa, ettei näin usein käy!


Jokainen kiharatukkainen tietää, miten tuskaista on hiusten harjaus, jos harja jää vähän väliä kiharoihin kiinni. Saatikka kampa jää jumiin! Siis kauheaa!

Ja varsinkin, kun luonnonkiharat tulisi aina harjata tai kammata kosteana eikä kuivana, jolloin ne katkeilevat enemmän.


Tämä pala Silkkitipun palashampoota sisältää niin paljon kaikkea arvokasta. Luomuolutta, silkkikanan munan keltuaista ja kotimaista camelina-öljyä!

Elsan Ekopajan Silkkitipun palashampoo ja hoitoaine tulivat kahden päivän jälkeen myös käyttöön teini-ikäisellä tyttärelläni, kun hän löysi kaapista aarteeni.

Hän tykästyi käytön jälkeen myös tuotteisiin ja kiitosta sai palashampoon sitruksinen tuoksu, joka ei kuitenkaan ole liian voimakas. Pikemminkin ihanan raikas!


Nykynuoriso arvostaa myös suuresti ekologisuutta, joten oli päivän selvää, että koko perhe käyttää samoja tuotteita.


Silkkitipun palashampoo sisältää upeita luonnon ainesosia. Silkkikanan muna, tai sen keltuainen on oikea ravintopommi, mutta hiuksiin sen keratiini tuo aivan uudenlaista kuohkeutta. Luomuolut, jota jotkut myös nauttivat suun kautta, sopii tähän shampooseen koska se lisää hiusten kiiltoa ja taipuisuutta. Luonnon tussah-silkki on ainutlaatuinen ainesosa tässä shampoossa. Se todellakin saa hiukset tuntumaan kuin silkiltä. Ja lisäksi panthenol, hiusten superruoka viimeistelee tuloksen.


"Kotimainen ja ainutlaatuinen camelina-öljy on hiuksille ja hiuspohjalle myös ehdoton öljy.

Sen sanotaan vaikuttavan hilsettä ja kutinaa vähentävästi ja sen e-vitamiinit ja antioksidantit suojaavat hiussolukkoa.

Risiiniöljyä on lisätty Silkkitipun palashampooseen sen kosteutta lukitsevien ominaisuuksien vuoksi."

(Viite: Elsan Ekopaja)Muutama sananen luonnonkiharista hiuksista


Luonnonkiharien omaavien kannattaa välttää erillisiä hiusöljyjä, mitä tavan marketin myyvät, koska karheampi hius ei jaksa imeä itseensä öljyä, vaan öljy jää kalvoksi hiuksen pintaan.


Elsan Ekopajan palashampoot pesevät kuitenkin hellävaraisesti ja koska pesevät ainesosat eivät pese hiuksia yhtä voimakkaasti kuin tavallisessa nestemäisessä shampoossa käytettävät tensidit.


Tavan ekologinen kiinteä shampoo on ihanteellinen kaikenlaisille kiharoille, koska se se ainoastaan puhdista vaan se myös kosteuttaa hiuksiasi luonnollisten öljyjen kera.

Hiusten pesun jälkeen kannattaa hiukset kannattaa lopuksi huuhdella (viimeinen huuhtelu) viileällä vedellä, niin niin hiussuomut sulkeutuvat vielä.


Elsan Ekopajalla on saippuoita moneen eri käyttötarkoitukseen.
Elsan Ekopajalla on käsintehtyjä saippuoita moneen eri käyttötarkoitukseen. Yksi suosikeistani on myös kuvassa oleva sininen avanto suolasaippua. Atoopikoille sopii myös eritoten!


Palashampoiden plussat

  1. Palashampoo on ekologinen, riittoisa ja käytännöllinen valinta niin kotiin kuin reissuunkin!

  2. Palashampoita saa eri tuoksuilla ja ominaisuuksilla.

  3. Hiusten pesu maksaa Silkkitipun palashampoolla kuukaudessa alle 5 euroa, sillä palashampoo kestää 3kk käytön.

  4. Hiusten pesu on helppoa! Kastele hiukset hyvin. Hiero shampoopalaa hiuksiin ja hiuspohjaan. Vaahdota hyvin ja huuhtele. Voit halutessasi tehostaa shampoon hoitavia ominaisuuksia vaahdottamalla toiseen kertaan ja antamalla vaahdon vaikuttaa jonkin aikaa. Huuhtele ja viimeistele pesu Silkkitipun palahoitoaineella.

  5. Hiusten kunto! En ole kuullut ketään, kuka olisi sanonut, että hiukset ovat ohuet ja elottomat, kun ekologiseen palashampoon käyttöön on siirrytty.

  6. Ei silikonia! Tavan marketti shampoissa on usein silikonia muun muassa ja silikonikertymä yhdessä muotoilutuotteiden kanssa ns. laminoi hiukset eikä ravintoaineet pääse hiusten läpi. (Silikoni ei liukene veteen ja pidemmällä aikavälillä hiukset saattavat näyttää rasvaisilta ja niitä on hankala muotoilla, vaikka silikonin "ansiosta" hiukset näyttäisivätkin kiiltäviltä) Ulkonäköä parantavien väriaineiden ohella tuotteisiin lisätään myös hajusteita johon herkempi iho usein reagoi.


Tuotteet sopivat myös 0-18 vuotiaille


Jos olet epävarma, mitkä tuotteet sopisivat perheessä pienimmille, niin lue tästä enemmän.


"Elsan Ekopajan tuotesarjasta löytyy jotain jokaiselle ikäryhmälle ja jokaiselle ihotyypille. Aloitamme pienimmistä, heitä varten loimme kemikaalittoman ja tuoksuttoman, täysin turvallisen tuotevalikoiman." (Viite: Elsan Ekopaja)


Lopuksi pistän vielä tähän bännerin, jota klikkaamalla pääset tutustumaan koko verkkokaupan tarjontaan.


Tämä kirjoitus ei ole siis maksettu mainos, vaan tein esittelyn yrityksestä ja tuotteista omiin kokemuksiini pohjautuen ja hyviä tuotteita on helppo suositella eteenpäin!Ihanaa elokuun loppua sinulle ja kuulisin mielelläni kommenteissa sinun kokemuksia myös palashampoista.


Oletko sinä käyttänyt aiemmin palashampoita tai oletko ajatellut, että voisit mahdollisesti siirtyä niitä käyttämään myöhemmin?
MARIA M


Bloggaajana toimii +40- vuotias sydänlapsen äiti Maria, jolla on kolme lasta.

Arvokas erityislapsi blogin aihealueita ovat erityislapsiperheet,

hyvinvointi ja terveys, koska nämä liittyvät ja nivoutuvat yhteen.

Maria kirjoittaa blogia suurella sydämellä pohtien ja tuoden omia kokemuksiaan

myös aidosti esille.


Arvokas erityislapsi yhteisö

sosiaalisessa mediassa:

Facebook

Instagram118 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page